Privitul la televizor mai mult de sase ore pe zi poate reduce speranta de viata cu pana la 5 ani

Un studiu publicat in editia online a British Journal of Sports Medicine sugereaza ca privitul la televizor ar putea scurta speranta de viata a privitorilor cu aproximativ 5 ani, plasandu-l alaturi de alti factori de risc comportamentali precum fumatul, si lipsa activitatii fizice.

Comportamentul sendentar este asociat cu un risc crescut de deces, mai ales cauzat de  infarct si accident cerebral.

 Studiul national AusDiab a fost efectuat in baza analizei datelor a 11000 de adulti cu varste peste 25 de ani incepand cu anii 1999-2000, un segment reprezentativ pentru populatia Australiei. In 2008 s-a estimat ca adultii australieni (peste  25 de ani) priveau la televizor 9,8 miliarde de ore, ceea ce adus la concluzia ca fiecare ora de privit la televizor dupa varsta de 25 de ani reduce speranta de viata a  telepsectatorului cu putin sub 22 de minute.

In baza acestor date, cercetatorii au calculat ca spre deosebire de o persoana care nu priveste la televizor, cei care privesc in medie 6 ore zilnic la televizor se pot astepta la un deces care survine cu 5 ani mai devreme. Aceste date sunt comparabile cu alti factori de risc care pot duce la deces ca urmare a bolilor cariovasculare dupa varsta de 50 de ani, incluzand activitatea fizica si obezitatea. De asemeni, fumatul de-a lungul vietii este asociat cu scurtarea sperantei de viata cu peste 4 ani dupa varsta de 50 de ani, pierderea medie din durata vietii pentru fiecare tigara fiind estimata la 11 minute, totodata si echivalentul a 30 de minute de privit la televizor.

 

 

"
Scrie pe 2011-08-18 de Medical News Today Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul