Probioticele: nu sunt modificari evidente ale florei intestinale

In ciuda consumului de probiotice, componenta florei intestinale ramane neschimbata, dar efecte discrete pot fi observate. Probioticele sunt definite drept suplimente alimentare compuse din bacterii vii, precum lactobacilus si bifidobacteriile. Principalul efect benefic ar fi, conform laboratoarelor farmaceutice si fabricantilor de produse alimentare, ameliorarea echilibrului florei intestinale.


Flora intestinala este constituita dintr-o suta de specii de bacterii diferite. Unele faciliteaza digestia, altele sustin sistemul imunitar, iar numeroase specii au un rol inca necunoscut. Un studiu recent asupra soarecilor arata totusi ca prin consumul zilnic de iaurt nu se modifica prea mult  structura microbiana a intestinelor.


Intr-un experiement, relatat in revista Sciene Translational  Medicine, o echipa internationala a studiat microbiomul (suma genomilor compusi de bacterii) intestinal de 7 perechi de gemeni si de soareci ce s-au alimentat timp de 4 luni, cu un anumit tip de iaurt.


Rezultatele arata o stabilitate a microbiomului la om cat si la animal, inainte, in timpul si dupa consumul de iaurt.
In schimb, o analiza mai aprofundata a expresiei genetice  la bacteriile intestinale a aratat schimbari marcate in numeroase cai metabolice, in special cele in raport cu tratamentrul zaharurilor.

Scrie pe 2011-10-28 de Sciences et Avenir Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul