Probleme cu flacoanele de Epogen si Procrit (epoetina alfa)

Compania americana Amgen, lider mondial pe piata biotehnologica, anunta consumatorii ca anumite loturi de flacoane Epogen si Procrit (epoetina alfa) vor fi retrase de la comercializare ca masura de precautie, deoarece ar putea contine fulgi foarte subtiri de sticla (lamele).

Particulele cu care au fost contaminate produsele sunt abia vizibile, insa pot provoca reactii adverse grave, atat la administrarea medicamentelor pe cale intravenoasa – de tipul evenimentelor embolice, trombotice si vasculare (precum flebita) –, cat si pe cale subcutanata, ca de exemplu granulomul de corp strain, reactii locale la locul de injectare si imunogenitate crescuta.

Cele doua produse sunt indicate in tratamentul anemiei asociate cu terapia HIV, in cazul insuficientei renale cronice si al chimioterapiei. Dupa cum precizeaza compania farmaceutica, particulele de sticla au patruns in continutul substantelor in urma interactiunii acestora cu flacoane al caror termen de valabilitate era depasit. Numerele loturilor afectate, precum si datele de expirare pot fi consultate pe site-ul Amgen.

Consumatorii sunt atentionati ca medicamentele contaminate trebuie returnate. In acelasi timp, atat cadrele medicale, cat si pacientii sunt sfatuiti sa raporteze eventualele reactii adverse sau efecte secundare asociate cu aceste produse, prin intermediul programului MedWatch."
Scrie pe 2010-09-28 de Drugs.com Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul