Propylthiouracil poate produce insuficienta hepatica severa

Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) a anuntat cadrele de asistenta medicala asupra riscului de leziuni hepatice grave, inclusiv insuficienta hepatica si deces, asociat cu administrarea de propylthiouracil pacientilor adulti si pediatrici. Instiintarile primite de agentie prin intermediul Sistemului de Raportare a Reactiilor Adverse (AERS) sugereaza existenta unui risc crescut de hepatotoxicitate legat de tratamentul cu proplythiouracil, in comparatie cu metimazol.

In baza informatiilor AERS, FDA a identificat 32 de cazuri (22 de adulti si 10 copii) de leziuni hepatice grave puse pe seama administrarii propylthiouracil. Desi atat proplythiouracil, cat si metimazol sunt indicate in tratamentul hipertiroidismului provocat de boala Graves, cadrele de asistenta medicala sunt sfatuite sa analizeze cu atentie care dintre aceste doua medicamente trebuie administrat pacientilor diagnosticati recent cu boala Graves.

Pacientii care urmeaza terapia cu propylthiouracil trebuie sa fie monitorizati atent de catre medici, pentru ca simptomele de leziune hepatica sa fie imediat detectate, in special pe durata primelor sase luni de la inceperea tratamentului. Recomandarile FDA mai prevad ca propylthiouracil sa nu fie administrat pacientilor pediatrici decat in cazul in care acestia sunt alergici la sau nu tolereaza metimazolul si nu este disponibila nici o alta optiune terapeutica.
Scrie pe 2010-04-23 de FDA (Food and Drug Administration US) Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul