Protectia ochilor si sindromul vederii de calculator

Circa 70% dintre utilizatori sufera de sindromul vederii de calculator, manifestata prin senzatii de oboseala vizuala, ochi uscati si dureri de cap. Calculatorul obliga ochii sa se acomodeze cu fizarea unei distante care nu se modifica o perioada indelungata. In acest rastimg, muschii ciliari se contracta pentru a bomba cristalinul, fiind antrenati in miscari de finete, numite microfluctuatii. Oboseala apare pentru ca ochiul nu este conceput pentru fixarea aceleiasi distante ore in sir.

Daca in mod normal frecventa clipitului este de 12-20 pe minut, cand se lucreaza mult la calculator aceasta frecventa scade generand uscarea ochilor. Luminozitatea si reflexia monitorului pot fi si ele surse de oboseala oculara, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Pentru reducerea acestor efecte se recomanda eliminarea luminiii exterioare si reducerea celei interioare, pozitionarea monitorului astfel ca geamurile sa nu fie in fata sau in spatele geamului, ci in lateral, reducerea, in masura in care este posibil a timpului petrecut in fata computerului si pauzele periodice.
"
Scrie pe 2009-04-30 de Ce se intampa,doctore? Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul