Putem combate durerile de spate daca purtam incaltaminte cu talpa plata, timp de doua ore pe zi

Putem combate durerile de spate daca purtam incaltaminte cu talpa plata, timp de doua ore pe zi

De ceva vreme, au aparut pe piata incaltari cu talpa special curbata, menita sa intareasca musculatura si sa atenueze durerile de spate, in special durerile lombare. Potrivit medicinilor britanici, este inutil sa investim in acest tip de incaltaminte deoarece, daca doua ore pe jos pe zi purtam o pereche de balerini putem beneficia de acelasi efect anti-durere.

Recomandarea vine din partea echipei de cercetatori  de la King’s College din Londra, coordonata de Dr Sian MacRae, care a propus unor pacienti cu dureri de spate cronice (115 persoane) sa participe la un studiu comparativ privind beneficiile incaltarilor cu talpa speciala. Acestea determina persoana care le poarta sa lucreze asupra posturii, avand efect benefic asupra musculaturii si efect calmant asupra durerilor de spate. Jumatate din participant au trebuit sa poarte incaltari speciale cel putin doua ore pe zi, in timp ce celalalta jumatate purta doar incaltaminte plata.

Dupa sase luni de tratament, jumatate din grupul celor care au purtat incaltaminte plata admiteau ca aveau mult mai putine dureri de spate, in timp ce doar o treime din purtatorii de incaltari speciale raportau mai putine dureri. Un rezultat mai slab a fost inregistrat  la persoanele care sufereau de lombalgie pentru ca stateau in picioare pentru o perioada mai indelungata. Medicii atrag atentia ca pentru a a combate durerea de spate cronica este important sa luptam impotriva supraponderabilitatii si sa intarim musculatura abdominala.

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-11-26 de Top Sante Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul