Rata de deces cauzat de bolile cardiace este in scadere in Europa

Mortalitatea cauzata de afectiunile coronariene in Uniunea Europeana a scazut cu mai bine de jumatate in multe tari incepand cu anii 80, conform unui studiu realizat de British Heart Foundation (BHF). Datele publicate in European Heart Journal au aratat ca  aproape toate tarile Uniunii Europene au inregistrat o scadere semnificativa a ratei de deces cauzat de fectiunile cardiace  in ultimii 30 de ani, atat la femei cat si la barbati.

Maladia coronariana este principala cauza de deces in Marea Britanie si presupune o ingustare a vaselor de sange care transporta oxigen si sange catre inima. Este de obicei cauzata de o acumulare de placi pe peretii arterelor (ateroscleroza). Maladia cardiaca coronariana  cauzeaza dureri in piept, dificultati in respiratie, infarct si alte simptome. In 2010, rata decesului  provocat de o afectiune cardiaca s-a injumatatit in Statele Unite deoarece americanii fumau mai putin, isi monitorizau colesterolul si isi  tineau sub control hipertensiunea.

Expertii sustin ca  aceasta scadere se datoreaza si terapiilor pentru boli ale inimii, dar cel mai important preventiei acestor afectiuni. In 2009, un studiu aparut in Canadian Medical Association Journal a raportat  ca rata deceselor si cea a internarilor in spital pentru boli cardiace a scazut cu 30% la in Canada, scadere inregistrata pentru decada anterioara.

 

 

 

 

 

"
Scrie pe 2013-06-26 de Medical News Today Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul