Rata mortalităţii in randul hipertensivilor este in descreştere, dar rămane in continuare la cote ridicate

Rata mortalităţii a scăzut în rândul celor care suferă de hipertensiune, totuşi rămâne considerabil ridicată  spre deosebire de cei care nu suferă de hipertensiune. Aceasta este concluzia unui studiu care a analizat datele a două  rapoarte efectuate între 1971 - 1975, şi între 1988 -1994.

Statistic s-au constatat  următoarele:

·         rata mortalităţii (numărul de decese la 1000 de persoane, ajustat  în funcţie de vârstă)  a fost de 18,8 în cazul participanţilor cu hipertensiune, mai precis cu 42 de procente mai mare, comparativ cu cei care nu suferă de hipertensiune (13,3)

·         Intre cele  două studii, rata mortalităţii a scăzut la 14,3  la pacienţii cu hipertensiune, dar rămâne cu 57 de procente mai mare decât cei fără tensiune arterială (9,1).

·         Deşi bărbaţii  erau  mai predispuşi decesului din cauza hipertensiunii, pe parcursul celor două studii, scăderea ratei mortalităţii în rândul acestora (33 de procente) a fost de 4 ori mai mare decât în cazul femeilor care suferă de hipertensiune (doar 12 % scădere).

Cercetătorii au declarat că spre deosebire de bărbaţii cu hipertensiune, femeile au luat mai mult în greutate, au fost mai predispuse riscului de a se îmbolnăvi de diabet, şi renunţau mai  greu la fumat.

Între cele două studii, pacienţii cu hipertensiune au înregistrat o scădere totală de 45 de procente a nivelurilor de colesterol, a creştere a indicelui masei corporale cu 30 %, numărul diagnosticelor de diabet a fost de 3,6 ori mai mare, şi o scădere a numărului fumători cu 25 de procente.

  Rata mortalităţii rămâne mare în rândul celor care suferă de hipertensiune, ceea ce înseamnă că pacienţii trebuie monitorizaţi şi pentru alţi factori de risc decât  tensiunea arterială. Astfel, în caz de hipertensiune, renunţarea la fumat, controlul greutăţii corporale, monitorizarea nivelurilor lipidelor, şi testarea pentru diabet devin necesare.

 

 

"
Scrie pe 2011-04-27 de Science Daily Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul