Relisator

Forma de prezentare: 12 mg /0,6 ml solutie injectabila

 

Compozitia calitativa si cantitativa:
fiecare flacon de 0,6 ml contine 12 mg bromura de metilnaltrexona. Un mililitru solutie contine 20 mg bromura de metilnaltrexona Grupa farmacoterapeutica: nu fost atribuita Cod ATC: nu este inca alocat.

 

Indicatii terapeutice:
Tratamentul constipatiei induse de opioide la pacienti cu boli in stadiu avansat carora li se administreaza tratamente paliative, in cazurile in care raspunsul la tratamentul laxativ uzual nu este suficient. Medicamentul este numai pentru adulti. Adaugarea Relistor la schema de tratament se face pentru a induce un tranzit intestinal prompt in cazurile in care raspunsul la tratamentul laxativ uzual a fost insuficient. Actiunea bromurii de metilnaltrexona a fost studiata la pacienti cu constipatie indusa de opioide. Prin urmare, Relistor nu trebuie utilizat pentru tratamentul pacientilor cu constipatie care nu este legata de utilizarea de opioide.

 

Mecanism de actiune:
Bromura de metilnaltrexona este un antagonist selectiv al legarii opioidelor la receptorul mu. Studiile in vitro au indicat faptul ca metilnaltrexona este un antagonist al receptorului opioid mu (constanta de inhibare sKit = 28 nM), cu o potenta de 8 ori mai mica pentru receptorii opioizi kappa (Ki = 230 nM) si o afinitate mult redusa pentru receptorii opioizi delta. Fiind o amina cuaternara, metilnaltrexona are o capacitate redusa de a traversa bariera hematoencefalica. Aceasta permite metilnaltrexonei sa functioneze ca un antagonist periferic al receptorului opioid mu in tesuturi cum sunt cele din tractul gastro-intestinal, fara sa influenteze efectele analgezice asupra sistemului nervos central, mediate de opioide.

 

Autorizare:
Produsul a fost autorizat prin procedura centralizata de catre EMEA si, urmare a deciziei Comisiei Europene, are autorizatie de punere pe piata valida pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata: Wyeth Europa Limited, Marea Britanie.

Scrie pe 2008-11-02 Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul