Rezistenta bacteriilor la antibiotice ar putea fi curand combatuta

Rezistenta bacteriilor la antibiotice ar putea fi curand combatuta

Aceasta descoperire apare dupa semnalul de alarma lansat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in legatura cu dezvoltarea rapida a bacteriilor rezistente la antibiotice la scala mondiala. Anumite bacterii, bacteriile Gram negative, poseda o membrana exterioara impermeabila care le permite sa supravietuiasca.

Potrivit datelor publicate recent in revista Nature, cercetatorii britanici au descoperit modul in care celulele acestor bacterii transporta elementele necesare constructiei membranei, in acest caz moleculele numite lipopolisaharide. A fost identificat drumul pe care-l utilizeaza bacteriile pentru a transporta elementele care vor constitui bariera. S-a demonstrat si ca bacteria moare atunci cand calea de acces este blocata. Noua descoperire ar putea permite dezvoltarea unor noi medicamente care vizeaza tocmai memebrana ce protejeaza bacteria si nu bacteria in sine.

Intr-un raport emis de OMS  in aprilie, specialistii avertizau ca infectiile considerate minore astazi risca sa devina   fatale in viitor, daca nu se face nimic pentru a pune capat rezistentei la antibiotice. Printre germenii Gram negativi rezistenti, cea mai mare raspandire o au in deosebi bacteriile Escherichia coli (intestinala) si Klebsiella pneumoniae (cauzeaza infectii ale cailor respiratorii).

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-19 de 20minutes Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul