Riscul apariţiei trombozei venoase profunde in urma tratamentelor medicamentoase pentru acnee

Părinţii unei adolescente din Marea Britanie care a murit de embolism pulmonar atrag atenţia altor părinţi asupra faptului că unele medicamente pentru acnee favorizează apariţia trombozei venoase profunde,formarea un tip de cheag de sânge care poate fi fatal.

In urma anchetei asupra morţii lui Charlotte Porter, în vârstă de 17 ani a decis că tânăra a murit din cauze naturale, dar există probabilitatea ca ea să fi suferit de tromboză venoasă profundă ce nu a fost diagnosticată la un control efectuat cu 2 săptămâni înainte de deces de către medicul de familie.

Familia a legat moartea subită a tinerei de  Dianette (Diane 35), prescrise pentru  tratarea acneei. Dianette sunt cunoscute şi ca pilule contraceptive, deşi nu sunt indicate doar pentru contracepţie.

Dianette contine acetat deciproteronă, un derivat al progestogenului şi etinilestradiol, varianta sintetică a hormonului feminin, estrogen. Se pare că estrogenul sintetic este responsabil de riscul apariţiei trombozei venoase profunde, mai ales în perioade lipsite de activitate fizică.

Tănăra se prezentase la medicul de familie datorită unei umflături la piciorul drept, dar medicul a declarat că nu prezenta simptome de tromboză venoasă profundă, şi din acest motiv i-a prescris antiinflamatoare, această maladie fiind foarte rară în cazul tinerilor.

Părinţii tinerei trag un semnal de alarmă astfel încât alţi părinţi ale căror fiice iau  Dianette să fie extrem de atenţi la riscurile la care se expun tinerele, în special la cel de tromboză venoasă profundă.

 

 

"
Scrie pe 2011-04-30 de Medical News Today Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul