Riscul de astm la copii diminuat de prezenta unui animal de companie

Un studiu realizat de cercetatorii americani (Universitatea California din San Francisco) si prezentat in cadrul Reuniunii Anuale a Societatii Americane de Microbiologie sugereaza ca riscul aparitiei astmului este diminuat la copiii care traiesc in preajma unui animal de companie, in acest caz cainele. Se pare ca acele particule de praf prelevate din casele care gazduiesc caini ofera protectie impotriva infectiei cu un virus respirator, responsabil de aparitia astmului la copii. Este vorba de virusul respirator sinctial (VRS) iar infectia cu acest virus la sugari este asociata cu un risc crescut al aparitiei astmului in timpul copilariei.

 In cadrul experimentulu  au fost analizatE trei categorii de soareci. Cei din prima categorie au fost hraniti cu hrana in care se gaseau particule de praf din case unde locuiau caini, inainte de a fi infectati cu virusul sinctial respirator; cei din a doua categorie au fost infectati cu acest virus dar nu au fost expusi particulelor de praf, si soarecii din grupul de control care nu au fost afectati de acelasi virus.

 Coform datelor obtinute. soarecii din prima categorie nu au manifestat simptome asociate infectiei cu  acel virus, cum ar fi inflamatia si secretia de mucus. De asemenea, prezentau la nivel gastrointestinal o compozitie bacteriana diferita fata de ceilalti soareci care nu au fost expusi particulelor de praf. Aceste rezultate ii  face pe cercetatori sa creada ca microbii din casele unde traiesc caini pot coloniza tractul gastrintestinal, pot modula raspunsurile imune si pot proteja gazda de patogenul astamagenic VRS. Astfel de date pot contribui la dezvoltarea unor tratamente pentru infectiile cu acest virus, si la scaderea riscului de astm.

"
Scrie pe 2012-06-25 de Medical News Today Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul