Rosia, o arma eficienta impotriva cancerului de prostata

Consumul de legume este recomandat datorita efectelor benefice pentru sanatate, dar recent cercetatorii au observat ca rosiile si soia pot fi de folos in lupta impotriva cancerului de prostata. Desi testele nu au fost efectuate decat pe soareci de laborator, rezultatele obtinute in cazul celor doua alimente de doi cercetatori in cadrul unui studiu asupra cancerului de prostata sugereaza ca rosia si soia au proprietati benefice deloc neglijabile.

De fapt, dupa cum indica cercetarile efectuate de expertul in nutritie, prof John Erdman de la Universitatea fin Illinois si coautoarea studiului Krystle Zuniga, rosia si soia, consumate alternativ sau impreuna contribuie la reducerea efectelor cancerului de prostata. Cercetatorii americani au impartit un grup de soareci in alte patru subgrupuri distincte, pe de-o parte soareci hraniti exclusiv cu soia sau rosii, un alt subgrup hranit atat cu rosii cat si cu soia, si cel de-al patrulea grup care nu a primit nici unul din cele doua alimente.

La finalul acestui experiment, rezultatele au aratat ca soarecii care fusesera cu rosii si soia au dezvoltat cancer de prostata in proportie de 45%, cei hraniti doar cu rosii 61% iar cei hraniti exclusiv cu soia au dezvoltat cancer in proportie de 66%. Un alt rezultat surprinzator, cei care nu au fost hraniti cu nici unul din cele doua alimente, au dezvoltat toti cancer de prostata. Astfel, cercetatorii recomanda pentru combaterea cancerului de prostata consumul de rosii de patru ori pe saptamana pentru a limita riscul de cancer de prostata.

"
Scrie pe 2013-05-14 de Maxi Sciences Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul