Rujul de buze contine metale grele

Rujul de buze contine metale grele

Cercetatorii americani au constatat prezenta unor ingrediente ingrijoratoare precum cea a cadmiului, a cromului in acest produs cosmetic extrem de popular. Testele au fost efectuate pe 32 de produse. Autoarea principala a studiului Katherine Hammond a declararat ca „desi nivelurile nu sunt neaparat mari, expunerea repetata la astfel de cosmetice poate mari riscul aparitiei problemelor de sanatate".

Spre exemplu, o expunere cronica la cadmiu, chiar si in doze scazute, a fost deja asociata cu tulburari renale grave. Bineinteles, cu cat utilizarea lor este mai intensa, cu atat riscul este mai ridicat. Aceeasi constatare a fost facuta si in cazul cromului. astfel o femeie care-si aplica ruj pe buze de doua  ori pe zi se expune la niveluri de crom superioare celor recomandate. Numeroase femei isi aplica ruj  si de 15 ori pe zi, ceea ce inseamna o expunere la niveluri ridicate de aluminiu si mangan, acesta din urma fiind cunoscut ca element toxic pentru sistemul nervos.

Katherine Hammond sutine ca nu trebuie creata panica si nici sa se renunte la utilizarea aceastei categorii de produse cosmetice, dar investigatiile trebuie continuate pentru ca ulterior rezultatele  sa fie luate in considerare de catre autoritati. Este important ca micutii sa nu se joace cu rujurile mamelor, iar femeilor si adolescentelor li se recomanda reducerea numarului de aplicari intr-o zi pentru a diminua expunerea la substante posibil nocive.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-08-29 de Destination Sante Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul