S-a descoperit remediul pentru tuberculoza

Cercetatorii australieni au dezvoltat un tratament pentru tuberculoza, afectiune cunoscuta sub denumirea de TBC. Medicamentul este in continuare supus studiilor clinice pentru a se verifica potentialul pe care il are in lupta impotriva acestei boli. Oamenii de stiinta din cadrul Institutului Centenar au anuntat, la sfarsitul lunii trecute, ca noul compus ar putea vindeca tuberculoza aflata in stadiu non-infectios.

Acest medicament reprezinta o descoperire medicala importanta in prevenirea tuberculozei la nivel mondial, in conditiile in care, conform statisticilor, o noua infectie cu virusul TBC se produce in fiecare secunda, iar aproximativ o treime din populatia globului sufera de aceasta afectiune.

Anuntul facut de cercetatorii australieni pe 24 martie a coincis cu Ziua Mondiala a TBC, o actiune globala de lupta impotriva uneia dintre cele mai periculoase boli din lume. Cu toate ca tuberculoza este considerata o afectiune ce nu mai tine de actualitate, in prezent sunt estimate 9 milioane de cazuri de infectie cu acest virus, ce a provocat 8 milioane de decese in 2008.
Scrie pe 2010-04-27 de Digital Journal Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul