Sanatatea inimii – de ce este  important sa combatem sedentarismul

Sanatatea inimii – de ce este important sa combatem sedentarismul

In fiecare an, peste 3 milioane de persoane mor din cauza unei maladii ce se asociaza cu lipsa activitatii fizice. Nivelul de activitate fizica scazut in timpul liber si cresterea comportamentelor sedentare acasa si la serviciu sunt principalele cauze. Dar ce se intampla atunci cand organsimul este unul sedentar?

 Dupa ani de inactivitate fizica, inima isi pierde din antrenament. Astfel, celulele organelor lucreaza mai putin, ceea ce favorizeaza inflamatia si stresul oxidativ, procese aflate la originea imbatranirii premature a celulelor. In consecinta, vasele de sange isi pierd din capacitatea lor de a se dilata, iar o cantitate mai mica de sange si oxigen va ajunge la organe.

Activitatea fizica revitalizeaza inima, cu conditia sa nu impunem un ritm prea sustinut. Dincolo de beneficiile asupra muschiului cardiac care va distribui mai mult oxigen, activitatea fizica imbunatateste forta musculara si starea articulatiilor, fara a mai mentiona efectele favorabile asupra tensiunii arteriale, colesterolului si greutatii corporale.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda sa facem cel putin 30 de minute de miscare zilnic. Potrivit recomandarilor recente ale specialistilor, este important sa nu stam jos mai mult de 3 -4 ore fara a ne misca deloc, chiar daca avem ulterior activitate fizica, deoarece  acest obicei banal, fie ca suntem acasa, la birou sau in avion are drept rezultat realimentarea inimii cu oxigen.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-13 de Destination Sante Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul