Servirea alimentelor taiate in bucati mici copiilor le influenteaza pozitiv comportamentul

Potrivit unui studiu, copiii se comporta mai frumos la masa, daca alimentele servite sunt taiate in bucati. Aceasta descoperire a fost realizata de cercetatorii americani (University of Conrnell) si reprezinta o informatie valoroasa pentru parintii care vor sa-si calmeze copiii in timpul meselor.

Comportamentul  unui grup de 12 copii cu varste intre 6 si 10 ani a fost observat timp de doua zile consecutiv, la un picnic. Cercetatorii nu au stabilit daca micutii erau deranjati de alimente  dificil de muscat si mancat. Atunci cand li se serveau alimente intregi  acestia deveneau mai agitati si mai agresiv comparativ cu  situatiile in care alimentele servite erau taiate in bucati.

Aceasta agresivitate asociata cu consumul de alimente din care trebuie sa musti, ilustreaza ceea ce cercetatorii numesc „facial feedback”(reactiile faciale), un fenomen prin care muschii faciali stimuleaza anumite emotii. Studiul aparut in reivsta Eating Behaviors sugereaza ca efectele constatate la copiii de 6-10 ani sunt aceleasi cu cele ale copiilor mai mari.

 

 

 

"
Scrie pe 2014-04-25 de Top Sante Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul