Sindromul ochiului uscat - o afectiune frecventa in timpul iernii

Sindromul ochiului uscat este o afectiune cauzata de vremea rece, aerul uscat de afara, si caldura din interior. Simptomele sunt durerea, o senzatie de mancarime si arsura, vizibilitatea redusa, si chiar lacrimare ca reactie a ochilor in incercarea de a atenua senzatia de uscaciune.

Dupa spusele oftalmologilor, sindromul ochiului uscat este foarte asemanator cu alergiile, lacrimarea fiind un simptom comun. De aceeea, pentru un diagnostic corect este necesar un examen clinic a ochiului. Desi aceasta afectiune poate sa apara la orice varsta, sindromul ochiului uscat este mult mai frecvent la adultii in varsta, si mai ales in cazul femeilor aflate la post-menopauza.

De asemeni, aceasta afectiune este adesea asociata cu incapacitatea ochiului de a produce lacrimi, artrita reumatoida, sau boli vasculare de colagen. Acest sindrom poate fi o reactie adversa la medicatia cu antihistamine, diuretice, sau beta blocante. In cazul in care pleoapa nu are o miscare corecta, pot aparea simptomele acestui sindrom.

 


Lacrimile artificiale (picaturi), compresele calde pentru a favoriza lacrimarea, si chiar un umidificator de camera pot fi de ajutor. Totusi, formele severe pot necesita tratament cu doxacilina, steroizi sau ciclosporina aplicate local. Netratate, formele grave pot favoriza infectii ale corneei, care la randul lor afecteaza permanent vederea.

 

"
Scrie pe 2011-01-30 de Yahoo! Health Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul