Somnul deficitar in timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea copilului

Insomniile din perioada sarcinii pot provoca nasteri premature si afecta sistemul imunitar al copilului. Cercetatorii din Statele Unite au constatat recent ca un somn deficitar poate avea repercusiuni asupra sistemului imunitar al copilului si poate incetini dezvoltarea intrauterina.

Exista studii care au demonstrat ca antidepresivele pe perioada sarcinii sunt nocive pentru inima bebelusului, ca mancarea tip junk food are un impact negativ, ca greutatea bebelusului la nastere va fi influentata de cafeaua consumata zilnic, iar  efectele daunatoare ale tutunului nici nu mai sunt aduse in discutie. 

De aceasta data, aflam ca insomniile pe perioada sarcinii stimuleaza productia de citokine. Aceste  molecule esentiale pentru buna functionare a sistemul imunitar au obiceiul de a actiona impotriva celulelor sanatoase atunci cand sunt produse in exces. Excesul de citokine la femeia insarcinata poate de asemenea sa slabeasca tesuturile, sa intrerupa circulatia placentara si sa provoace o nastere prematura.

Rezultatele acestui studiu arata ca identificarea tulburarilor de somn la femeia insarcinata in primul trimestru de sarcina este foarte importanta in special la viitoarele mame cu depresie deoarece acestea prezinta un risc mai mare de insomnie. Dr. Michele Okun, coordonator al studiului sustine ca insomnia poate fi tratata astfel incat riscurile pentru copil pot fi evitate.

 

 

 

 

"
Scrie pe 2013-07-25 de Top Sante Ingrijirea mamicii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul