Spitalizarea si riscurile de imbolnavire

La internarea in spital sansele de a fi victima unei erori medicale este de 1 la 10. Sansele de deces tot ca urmare a a unei erori din sistemul medical este de 1 la 300, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Anual, sute de milioane de pacienti sufera infectii asociate sistemului medical. Mai mult de 50% dintre aceste infectii dobandite ar putea fi prevenite daca cei care activeaza in sistemul medical ar respecta standardele de igiena recomandate inainte de a ingriji bolnavul.

Conform statisticilor Agentiei Natiunilor Unite, la fiecare 100 de pacienti spitalizati, 7 pacienti din tarile dezvoltate si 10 pacienti in tarile in curs de dezvoltare vor dobandi o infectie asociata ingrijirii medicale.

In Statele Unite, cele 1,7 milioane de infectii pe care pacientii le iau din spitale duc la aproximativ 100.000 de decese, rata decesului fiind mult mai ridicata comparativ cu Europa unde 4,5 milioane de cazuri de infectii provoaca decesul a 37000 de pacienti, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Aproximativ 100.000 de spitale din intreaga lume folosesc o lista de verificare pentru siguranta chirurgicala realizata de OMS, ce pare sa fi redus complicatiile cu 33% si numarul de decese cu 50 de procente.

"
Scrie pe 2011-07-24 de Reuters Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul