Stiai ca mierea nu este indicata in alimentatia copiilor sub un an?

Stiai ca mierea nu este indicata in alimentatia copiilor sub un an?

Chiar si in cantitate redusa, mierea poate favoriza aparitia botulismului infantil, daca este administrata bebelusilor care nu au implinit varsta de un an. Ministerul Sanatatii din Canada atrage atentia asupra riscurilor de botulism infantil asociate consumului de miere, in cazul bebelusilor sub un an. In august 2013,  autoritatile sanitare franceze au informat de asemenea populatia din Franta in legatura cu aceste pericole, deoarece inca din 2004 s-a observat o crestere a numarului de cazuri de botulism infantil.

Potrivit recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS),  administrarea mierii nu este recomandata inainte de varsta de un an, nici macar aplicata pe tetina pentru a calma sugarul agitat din cauza colicelor. Botulismul infantil este o maladie rara, care se poate dezvolta la copiii care nu au implinit un an. Afectiunea este provocata de sporii (celule foarte rezistente) unei bacterii (Clostridium botulinum) care se gasesc in particulele de praf si in numite soluri. Copiii sub un an nu au un sistem imunitar suficient de dezvoltat pentru a se proteja de aceasta infectie care afecteaza sistemul nervos.

Primul simptom al  botulismului infantil este constipatia. Dar, un copil afectat de botulism va prezenta si semne de slabiciune generala, lipsa expresiei faciale, pierderea controlului miscarilor capului. Cateodata, paralizia diafragmei  poate cauza tulburari respiratorii grave. Dupa varsta de un an, datorita sistemului de aparare al organismului mult mai eficient, copilul are capacitatea sa elimine sporii responsabili de declansarea bolii.  Astfel, va putea consuma miere si beneficia de proprietatile acesteia, fara nici un pericol.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-18 de Top Sante Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul