Stiai ca pastilele placebo au o eficienta mai mare in cazul migrenelor?

Stiai ca pastilele placebo au o eficienta mai mare in cazul migrenelor?

Cercetatorii de la Harvard Medical School au constatat ca in cazul migrenelor pastilele placebo au avut aceeasi eficienta ca si medicamentele cu substanta activa. Efectul placebo este cunoscut in medicina, in special in cazul migrenelor. De fapt, acest efect reprezinta capacitatea naturala a organismului de a se reface si a se vindeca, utilizand mijloacele sale naturale de aparare.

Placebo este termenul folosit atunci cand speranta pacientului duce la activarea unei forte naturale. Potrivit expertilor, efectul placebo nu este resimtit doar in cazul migrenelor de intensitate redusa. Astfel, pilulele false amelioreaza 30% din crizele de migrena, indiferent de severitatea acestora. Un alt exemplu este cel al paracetamolului. Cu cea mai mare popularitate in automedicatie, paracetamolul este cel mai slab tratament pentru migrena, dar este eficient in 50% din cazuri.

Se pare ca nu doar vointa pacientului contribuie la eficienta unui placebo. In cadrul studiilor efectuate se pare ca mai multi factori contribuie la ameliorarea starii pacientului: atentia acorda acestuia,  administrarea medicamentului fara ca pacientul sa stie daca e vorba de un placebo sau nu.

Vointa este dirijata de constient, dar placebo este cel care mobilizeaza inconstientul, asemeni  hipnozei (de unde si efectul pozitiv al hipnozei medicale in migrena). Pentru pacientii care sufera de migrena exista o serie de tehnici elementare pentru a lupta impotriva afectiunii, mai precis evitarea cauzelor declansatoare: alcool, deficitul sau excesul de somn, stresul, emotiile, tutunul, anumite mirosuri.

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-17 de Atlantico Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul