Stiai ca protectia solara este importanta chiar si pe perioada iernii?

Stiai ca protectia solara este importanta chiar si pe perioada iernii?

Contrar unor idei preconcepute, frigul nu impiedica actiunea razelor solare, mai ales la munte. Astfel, cu cat se urca in altitudine, cu atat razele UV sunt periculoase pentru epiderma dar si pentru ochi. Iata cateva recomandari pentru a profita de zilele insorite la munte, in deplina siguranta  chiar si iarna. Nu trebuie sa negijati purtatul ochelarilor de soare, fie ca sunteti in plina coborare, urcati sau sunteti pe terasa. Intensitatea razelor ultra-violete emise de soare creste cu 10 procente la fiecare de 1000 de metri.

Absenta caldurii da impresia unui soare bland, putin agresiv pentru epiderma. Totusi, trebuie sa stiti ca zapada reflecta pana la 85% din razele luminoase chiar si pe o vreme inchisa. Invizibile si nedureroase, razele ultra-violete emise de soare pot provoca leziuni la nivelul retinei. Inrosirea si lacrimarea  ochiului, senzatia de pulsatie constituie principalele simptome ale acestei tulburari, numita fotokeratita.

In cazul copiilor,  pana la varsta de 12 ani, ochii permit cu o mai mare usurinta trecerea razelor UV. De altfel, expunerea repetata la razele UV poate accelera procesul de imbatranire al  ochiului, favorizand astfel  dezvoltarea  cataractei sau degenerescentei maculara asociate varstei.  Alegeti ochelari potriviti pentru intreaga familie pentru care puteti consulta un optician. Nu uitati: calitatea trebuie sa primeze in fata esteticii atunci cand vine vorba de sanatate. 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-05 de Destination Sante Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul