Stiai ca vaccinul antigripal de sezon reduce riscul de accident cerebral cu 24%?

Stiai ca vaccinul antigripal de sezon reduce riscul de accident cerebral cu 24%?

Cercetatorii de la universitatile Nottingham si Lincoln au descoperit ca pacientii vaccinati impotriva gripei de sezon erau cu 24% mai putin expusi riscului de a suferi un accident cerebral in acelasi sezon gripal. In 2010 aceeasi echipa de cercetare a indicat o legatura similara intre vaccinarea impotriva virusului gripal si un risc mai mic de infarct.  

Oamenii de stiinta sunt de parere ca virusul gripal duce la o inflamatie cu o zona mare de acoperire, care determina placile din artere sa erupa, fortand astfel inima sa depuna un efort mai mare. Mai mult,  exista tendinta ca bolile cardiovasculare sa atinga o frecventa mai mare in timpul iernii iar riscurile pot fi amplificate de infectiile respiratorii precum gripa.

In cadrul studiului au fost analizate datele a peste 47.000 de pacienti care suferisera un accident cerebral vascular intre anii 2001 si 2009 si au comparat datele medicale ale acestora cu cele ale unui numar similar de persoane ce constituiau grupul de control. S-a constatat ca vaccinarea impotriva gripei se asocia cu o reducere de 24 de procente a riscului de accident cerebral, chiar si cand au fost luate in calcul si alte variatii. Riscul era si mai mic daca vaccinul era administrat mai devreme in sezonul gripal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-21 de The Telegraph Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul