Stiati ca ginsengul poate fi un remediu eficient pentru preventia si combaterea gripei?

Stiati ca ginsengul poate fi un remediu eficient pentru preventia si combaterea gripei?

Recunoscut pentru proprietatile sale antioboselala si anti-ageing, ginsengul pare sa fie eficient si in combaterea gripei.  Extrem de populara in medicina traditionala chineza, aceasta radacina cu efect energizant si tonifiant poate fi utilizata si impotriva virusurilor. Astfel, cercetatorii au constatat ca poate preveni si trata gripa, poate actiona impotriva virusului respirator sincitial, aflat la originea bronsiolitei.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Georgia au analizat impactul ginsengului rosu asupra virusului gripei H1N1 si asupra virusului sincitial respirator. In cadrul unui prim experiment, s-a observat ca extractul de ginseng  imbunatateste nivelul de supravietuire al celulelor epiteliale pulmonare la om, atunci cand acestea sunt infectate cu virusul gripal. Planta reduce expresia genelor care cauzeaza inflamatia. Oamenii de stiinta au verificat aceste proprietati pe soareci care fusesera infectati cu virsulul gripal A. Administrarea ginsengului pe cale orala a permis intarirea si stimularea sistemului imunitar.

In cadrul celui de-al doilea experiment, proprietatile anti-virale ale ginsengului rosu au fost din nou demonstrate. Planta a ajutat soarecii sa combata mult mai eficient infectia prin virsul respirator sincitial. Ginsengul a contribuit astfel la inhibarea proliferarii virusului si suprimarii expresiei genelor inflamatorii asociate acestui virus. Beneficiile ginsengului asupra sistemului imunitar au fost descrise in revista Nutrients.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-04-24 de Top Sante Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul