Stiati ca muzica stimuleaza creierul?

Stiati ca muzica stimuleaza creierul?

Potrivit unui studiu recent, educatia muzicala din timpul copilariei ar putea fi benefica pentru evolutia cerebrala, chiar si la maturitate. Desi pentru copii lectiile de muzica par sa nu serveasca la nimic, un studiu aparut in revista stiintifica, Plos One arata ca educatia muzicala face un mare serviciu creierului nostru, in special functiilor executive cerebrale.

 

 Concret, doi ani de lectii de muzica permit cresterea activitatii in zonele cerebrale asociate functiilor executive.  Acestea din urma au legatura cu procesul cognitiv prin care persoanele prelucreaza si stocheaza informatia, rezolva probleme si isi controleaza comportamentul. In cadrul studiului au fost monitorizati 15 copii, formati in muzica, cu varste intre 9 si 12 ani, comparandu-se rezultatele monitorizarii cu cele ale unui grup martor, format din copii care nu au luat lectii de muzica.

 

Au pariticipat si doua grupuri de adulti, unul de muzicieni profesionisti si celalalt de non-profesionisti. Examinarile prin tehnici de imagistica cu rezonanta magnetica au indicat o imbunatatire clara a functiilor executive la muzicienii adulti dar si copii. Autorii studiului sunt de parere ca educatia muzicala ii ajuta pe copii sa-si construiasca un parcurs scolar si universitar mai bun, desi in cadrul scolii se acorda din ce in ce mai putina importanta orelor de muzica.

 

 

"

Scrie pe 2014-06-29 de Top Sante Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul