Stiati ca pestele gras poate preveni pierderea vederii la persoanele in varsta?

Stiati ca pestele gras poate preveni pierderea vederii la persoanele in varsta?

Acizii grasi omega-3, prezenti in pestele gras, previn sangerarea vaselor de sange la nivel ocular, dupa cum arata unele cercetari recente. Descoperirea este foarte importanta deoarece sangerarile la nivelul retinei sunt asociate cu o serie de afectiuni care pot duce la pierderea vederii, printre care si numeroase cazuri de degenerescenta maculara senila, principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta.

Studiul efectuat la Harvard Medical School s-a axat pe forma umeda a degenerescentei maculare, de altfel forma cea mai grava, in care vederea centrala poate fi pierduta in decurs de cateva luni. In urma acestui experiment s-a observat ca o dieta bogata in acizi grasi omega-3 a redus leziunile vaselor de sange la soareci cu o afectiune oculara asemanatoare cu degenerescenta maculara.

Aceste grasimi sanatoase care se gasesc in pastrav, sardine, ton, somon impiedica acele celule ale sistemului imunitar caauzatoare de leziuni din a alimenta maladia. Se pare ca acest tip de grasimi au un rol vital pentru sanatatea ochilor. Nu se stie daca suplimentele cu ulei de peste sunt  suficiente pentru a salva vederea pacientilor, deoarece organismul  poate considera dificila procesarea si utlizarea acizilor grasi omega-3, odata cu inaintarea in varsta.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-17 de Daily Mail Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul