Stiati ca stresul ar putea fi contagios?

Stiati ca stresul ar putea fi contagios?

 Cercetatorii germani sugereaza ca aceasta reactie fiziologica ar putea fi transmisibila asemeni gripei. Se stie deja ca  mamele stresate prezinta un risc mai mare de a naste copii stresati. Totusi, cercetatorii de la Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences din Leipzig sustin ca  stresul definit ca un sindrom generala de a adaptare (conceptualizat de Hans Selye) si experimentat de noi toti, pare sa fie contagios precum un virus.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au relizat un studiu la care au participat 211 voluntari adulti, observati in stare de stres psihologic, analizandu-se evolutia nivelului de cortisol (hormonul stresului,  produs de glandele suprarenale, are tendinta sa creasca atunci cand organsimul uman se simte „agresat”).

Rezultatele studiului arata ca in prezenta unei prezenta unei persoane stresate, un voluntar din patru a inregistrat o crestere a nivelului de stres. Aceasta sensibilitate la stres exista indiferent de relatia, afinitatea cu persoana stresata. Altfel spus, daca persoana stresata este cunoscuta de observator, acesta din urma prezinta o crestere a nivelului de stres cu 40 de procente. Daca persoana stresata este un necunoscut, nivelul de cortisol creste totusi cu 10%.

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-04-28 de Top Sante Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul