Stiati ca un pahar de lapte pe zi combate artrita?  Acest beneficiu este valabil doar in cazul femeilor

Stiati ca un pahar de lapte pe zi combate artrita? Acest beneficiu este valabil doar in cazul femeilor

Potrivit medicilor din Boston, un pahar de lapte degresat pe zi are efect protector la nivel articular in cazul femeilor, reducand riscul de osteoartrita. Aceleasi cercetari au aratat ca branza  inrautateste simptomele atat pentru barbati cat si pentru femei, in timp ce iaurtul nu are un impact semnificativ.

Osteoartrita este o afectiune degenerativa care duce la inflamarea articulatiilor de la maini, sold sau genunchi, fiind mult mai des intalnita in randul femeilor decat al barbatilor. Atunci cand medicii evalueaza severitatea osteoartritei utilizeaza tehnici de imagistica pentru a cuantifica leziunile, prin masurarea spatiului care exista intre oase, la incheieturi.

Ingustarea spatiului articular indica pierderea de cartilaj si inrautatirea osteoartritei.  La inceputul studiului datele nutritionale au fost colectate si spatiul dintre oase a  fost evaluat. Au fost recrutati  888 de barbati si 1260 de femei artrita la genunchi fiind  reevaluati de mai multe ori, timp de 4 ani.

Cu cat consumul de lapte era mai mare, cu atat leziunea la nivelul articulatiei era ami mica. Desi toate participantele la studiu prezentau o pierdere de cartilaj, aceasta era cel mai putin evidenta la cele care consumau o cantitate mai mare de lapte. S-a observat o inrautatire a afectiunii la participantele la studiu care consumau branza zilnic.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-04-08 de Daily Mail Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul