Stimularea electrica a nervilor, eficienta in tratarea depresiei

Producatorul de dispozitive medicale Cyberonics Inc. a prezentat rezulatele unui studiu post marketing, ce confirma eficacitatea terapiei antidepresive prin stimulare electrica dezvoltata de aceasta companie. Este vorba despre tratamentul Vagus de stimulare a nervilor, autorizat pe piata americana in iulie 2005.

La acea data, Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA a cerut companiei Cyberonic sa efectueze un studiu post-marketing pe termen lung privind aceasta terapie impotriva depresiei rezistente la tratament medicamentos.

Potrivit declaratiilor date de reprezentantii companiei, in cadrul acestui studiu, dupa 50 de saptamani de tratament, intre 32 si 42 la suta dintre pacienti au manifestat reducerea simptomelor de depresie, dupa ce au fost expusi la impulsuri electrice de intensitati ridicate, medii si reduse.

Actiunile Cyberonics au urcat cu 3 procente, plasandu-se la 17,99 dolari in ultima sesiune de tranzactionare pe piata Nasdaq. In aceasi zi, titlurile companiei au atins un nivel record de 18,60 dolari.
Scrie pe 2010-05-31 de CNBC Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul