Strugurii si soia

Consumul de struguri si soia ne permite sa reducem tensiunea arteriala, asadar si riscurile cardiovasculare, conform unor studii americane recente. Evitarea fumatului,  practicarea sportului, evitarea excesului de sare si  de grasimi saturate sunt optiuni care ne pot ajuta sa reducem riscul  de tensiune arteriala, responsabila de mai bine de o treime din accidentele cardiovasculare. La aceasta lista cunoscuta, cercetatorii americani au aduagat recent consumul de struguri si soia.

Desi efectele benefice ale strugurilor erau puse sub semnul intrebarii, cercetarile oamenilor de stiinta americani au aratat ca prin consumul frecvent al acestor fructe tensiunea arteriala scade in cazul celor pre-hipertensivi, persoanele care au o tensiune arteriala mai ridicata decat media. Dr Harold Bays, director al Centrului de Cercetare Louiseville (Kentucky)  pentru arteroscleroza si metabolism,  autor principal al acestui studiu declara ca persoanele care  consuma stafide de trei ori pe zi au inregistrat o scadere semnificativa a presiunii arteriale cu pana la un punct.

Strugurii sunt bogati in potasiu, element despre care se stie ca are capacitatea sa scada tensiunea arteriala.Un al doilea studiu despre soia care se concentra asupra efectelor isoflavonilor care se gasesc in soia pentru scaderea tensiunii arteriale. Alaturi de estrogenii umani (hormoni femini) aceasta substanta contribuie la secretia de oxid nitric, ce are capacitate vasodilatatoare si de scadere a tensiunii arteriale. Rezultatele studiului au confirma ca subiectii care consumasera soia in mod regulat prezentau o tensiune arteriala mai mica  decat cei care nu consumasera. Pentru preventia  hipertensiunii, un pahar de lapte de soia pe zi este suficient. 

In Franta, 31%  din  esantionul de populatie 18-74 de ani sunt hipertensivi, conform anchetei ENNS (Studiul National Nutritie – Sanatate) din 2007.  Din 15 milioane de hipertensivi, 12 milioane sunt tratati medicamentos, dar hipertensiunea este tinuta sub control doar la jumatate din acestia. Un hipertensiv din doi nu stie ca sufera de aceasta afectiune.

"
Scrie pe 2012-03-27 de Le Figaro Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul