Succes la testele cu ANA598 impotriva Hepatitei C

Reprezentantii companiei Anadys Pharmaceuticals Inc. au anuntat ca medicamentul experimental impotriva Hepatitei C drug, ANA598, a obtinut rezultate preliminare pozitive la testele clinice efectuate. Conform datelor prelevate, 56% dintre pacientii carora li s-a administrat noul produs prezentau niveluri nedetectabile ale virusului dupa patru saptamani de tratament, comparativ cu doar 20% din cei care au fost tratati cu placebo.

In cadrul acestor teste, pacientilor le-au fost administrate, de doua ori pe zi, doze de 200 de miligrame de ANA598 in combinatie cu interferon pegilat si ribavirina, ce reprezinta tratamentul standard in cazul acestei afectiuni, acestia fiind monitorizati odata la patru saptamani. Ulterior, un Comitet independent de Monitorizare a Datelor a reomandat trecerea la al doilea nivel de dozare, respectiv de 400 mg administrate de doua ori pe zi.

Purtatorul de cuvant al companiei a precizat ca in urma administrarii noului medicament au fost raportate opt cazuri de eruptii cutanate, sapte dintre acestea fiind usoare, iar unul – moderat, adaugand ca reactiile adverse nu au fost atat grave incat sa fie necesara intreruperea tratamentelor. Aceste declaratii vin pe fondul unor probleme de siguranta cu care s-a confruntat compania la inceputul acestui an, dupa ce trei pacienti s-au retras dintr-un studiu de siguranta privind tratamentul cu ANA598, in urma dezvoltarii de eruptii cutanate.
Scrie pe 2009-12-31 de Science Daily Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul