Succes pentru Sanofi in terapia sclerozei multiple

Studii clinice incununate de reusita la Sanofi-Aventis: un medicament experimental, teriflunomide, reduce semnificativ rata de recidiva la pacientii cu scleroza multipla, indeplinind toate obiectivele testelor.

Gigantul farmaceutic a eliberat azi un comunicat de presa, anuntand rezultatele ultimelor teste axate pe incetinirea progresiei acestei afectiuni. Dupa cum precizeaza oficialii companiei, la pacientii tratati cu noua pilula experimentala s-au constatat mai putine recidive ale bolii comparativ cu cei care au primit placebo.

Concluziile studiului vor fi prezentate la conferinta Comitetului European pentru tratament si cercetare in domeniul sclerozei multiple (ECTRIMS), ce va avea loc pe 15 octombrie, la Gothenburg, Suedia.

Competitie stransa

Potrivit National Multiple Sclerosis Society, scleroza multipla afecteaza 2,5 milioane de persoane in intreaga lume, iar o mare parte dintre pacienti urmeaza cu dificultate terapiile curente, deoarece sunt foarte solicitante sau produc efecte secundare nedorite. Tratamentul standard il constituie in prezent medicamentele injectabile Avonex (produs de Biogen Idec Inc.), Rebif (fabricat de Merck KGaA) si Copaxone (dezvoltat de Teva Pharmaceutical Industries Ltd.).

In cursa pentru lansarea primei pilule care sa intarzie progresia acestei boli neurologice au intrat si compania elvetiana Novartis, alaturi de Merck KGaA. In luna iunie, un comitet consultativ al Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) a sugerat ca medicamentul Gilenia, creat de Novartis, este „general recomandabil” ca tratament initial pentru scleroza multipla. FDA urmeaza, de regula, sugestiile comitetului si va lua o decizie finala in acest sens luna viitoare.

In acelasi timp, compania germana Merck KGaA anunta, la finele lunii iulie, ca agentia americana de sanatate publica a acordat statut de revizuire prioritara compusului cladribine, o alta pilula conceputa ca terapie pentru scleroza multipla, reducand perioada de evaluare in vederea autorizarii, de la zece luni, la sase luni."
Scrie pe 2010-08-31 de Bloomberg.com Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul