Sucul de rosii reduce riscul de cancer mamar

Sucul de rosii reduce riscul de cancer mamar

Femeile care consuma mai multe rosii secreta si o cantitate mai mare a unui hormone, ce pare sa asigure protectie impotriva cancerului mamar. Cercetatorii din SUA au declarat ca avantajele unui consum semnificativ de rosii si produse  pe baza de rosii, chiar si pentru o perioada scurta de timp, au fost clar dovedite in cadrul studiului. Femeile pot consuma cu usurinta cantitea care sa le aduca astfel de beneficii. Spre exemplu, un pahar cu suc de rosii pe zi  contine  necesarul de licopen, compusul chimic despre care se spune ca asigura aceste avantaje pentru sanatate. Licopenul da rosiilor culoarea rosie intense.

 

Exista deja date stiintifice care sugereaza ca licopenul reduce riscul de cancer mamar. In cazul in care nu va place sucul de rosii, aveti si alternative precum supa de rosii, pastele cu sos de rosii si ketchup-ul. Cercetatorii de la Universitatea Rutgers din New Jersey au analizat nivelurile hormonale la 70 de femei cu varste peste 55 de ani, inainte si dupa cresterea aportului de rosii timp de 10 saptamani. Toate participantele la studiu fie erau supraponderale, fie aveau o problema asociata cancerului mamar. Cantitatea de licopen care se gaseste intr-un pahar cu suc de rosii pe zi a crescut nivelurile hormonului adiponectin cu 9 procente, potrivit datelor publicate in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

 

Adinopectin este un hormone implicat in reglarea nivelurilor de grasime iar obezitatea creste riscurile de cancer mamar. Nivelurile acestui hormon au crescut mai mult la femeile mai slabe. Potrivit cercetatorilor, rezultatele studiului demonstreaza importanta preventiei obezitatii, iar o dieta bogata in rosii are un impact mai mare asupra nivelurilor hormonului adiponectin la femeile care isi mentin o greutate corporala sanatoasa. Studii precedente sugerau ca licopenul combate cancerul mamar prin stoparea cresterii si raspandirii celulelor canceroase.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-12-20 de Daily Mail Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul