Sunt medicamentele impotriva anxietatii prea periculoase?

Aceasta idee a aparut in urma a doua studii care anuntau un risc crescut de dementa la persoanele peste 65 de ani care iau anxiolitice. Dupa cum arata un studiu realizat de Bernard Bégaud (Inserm/Universitatea  Bordeaux) et Tobias Kurth riscul creste cu 50% in raport cu persoanele care nu au consumat niciodate benzodiazepine.

Aceasta asociere (intre benzodiapine si dementa), chiar si de mica intensitate, se adauga deja altor riscuri identificate, desi datele disponibile in momentul de fata nu permit stabilirea unei relatii intre doza, durata si efect.

Franta este una din tarile in care se prescriu cele mai multe benzodiazepine, astfel 30% din persoanele de peste 65 de ani iau aceste medicamente, fata de 20% din Spania sau Canada si 15% Australia, iar dupa cum arata datele autoritatilor, durata medie de prescriptie a somniferelor este de 7 luni pentru populatia generala si mult mai mare pentru populatia peste 65 de ani.

Pentru a diminua acest consum, se recomanda ca prescrierea lor doar dupa esecul altor abordari medicamentoase, si in acest caz prescrierea trebuie sa fie cat mai scurta, 4 saptamani maximum pentru hipnotice (somnifere) si 12 saptamani pentru anxiolitice. Aceste medicamente au efecte nedorite importante, mai precis la pacientii cei mai in varsta, cu tulburari de memorie, si dependenta de medicament. Agentia Medicamentului din Franta atrage atentia ca medicii ar trebui sa reevalueze regulat retelete deoarece benzodiazepinele au un numar semnificativ de efecte secundare.

"
Scrie pe 2012-12-19 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul