Suplimente pentru slabit, contaminate cu sibutramina

Agentia americana de sanatate publica anunta retragerea de pe piata a suplimentului dietetic Joyful Slim, pe motiv ca produsul contine un ingredient nedeclarat.

Analizele de laborator au scos la iveala ca suplimentul pe baza de plante Joyful Slim are in compozitia sa demetil de sibutramina, un medicament pentru slabit autorizat de FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA – n.t.) in reducerea apetitului.

Aceasta substanta creste considerabil tensiunea arteriala si/sau pulsul la unele persoane, prezentand astfel un risc important pentru pacientii cu antecedente de boli coronariene, insuficienta cardiaca congestiva, aritmii sau accident vascular cerebral.

Produsul este comercializat pe piata americana ca supliment natural pentru slabit, preparat pe baza de ierburi, fiind disponibil si pe internet. Joyful Slim este ambalat in recipiente de plastic a cate 30 de capsule, numarul lotului scos de pe rafturi putand fi consultat pe site-ul oficial al agentiei. Mentionam ca societatea producatoare a oprit vanzarile cu acest produs.

Un alt produs vizat: Slim-30 Herb Supplement

Lista suplimentelor naturale contaminate continua cu Slim-30, despre care analizele de laborator au aratat ca are in compozitia sa N-demetil de sibutramina, precum si urme de sibutramina. In conditiile in care acest produs nu este aprobat de FDA, profilul sau de siguranta si eficacitate este necunoscut.

Slim-30 este un supliment natural pentru slabit, avand acelasi mod de prezentare si distribuire ca si Joyful Slim. Mentionam ca nu au fost semnalate cazuri de imbolnaviri asociate cu administrarea acestui produs, suplimentul fiind in continuare disponibil pe piata.

Consumatorii sunt sfatuiti sa nu utilizeze aceste suplimente si sa le returneze farmacistilor, in schimbul unui ramburs. De asemenea, FDA recomanda raportarea eventualelor efecte secundare legate de aceste produse prin intermediul programului MedWatch.

Surse: FDA, Drugs.com
"
Scrie pe 2010-07-26 Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul