Suplimentele cu vitamina D diminueaza durerea asociata  fibromialgiei

Suplimentele cu vitamina D diminueaza durerea asociata fibromialgiei

Persoanele care sufera de durere cronica cauzata de fibromialgie pot sa-si amelioreze starea cu ajutorul suplimentelor de vitamina D, in cazul in care au carenta de vitamina D, potrivit unui studiu realizat in Austria. In momentul de fata nu exista un tratament care sa duca la vindecarea fibromialgiei manifestata prin dureri musculare, oboseala si alte cateva simptome. Cauza exacta a fibromialgiei ramane deocamdata neclara. Prin acest studiu,  echipa de cercetare coordonata de Dr. Florian Wepner, (Orthopedic Hospital Vienna Speising) a incercat sa afle daca exista o legatura intre nivelurile scazute de vitamina D si durere.

La acest studiu au participat 30 de femei cu fibromialgie care prezentau de asemenea niveluri scazute de vitamina D. Unele paciente au luat suplimente cu vitamina D, timp de 25 de saptamani, dupa care au fost monitorizate pentru  alte 24 de saptmani.  Potrivit rezultatelor publicate in revista de specialitate Pain, pacientele care au luat suplimente au raportat o intensitate si durata ale durerii si oboselii din timpul diminetii mai mici de-a lungul timpului, comparativ cu pacientele care nu au primit suplimente.

Cercetatorii cred ca vitamina D ar putea fi considerata drept un tratament sigur, o alternativa eficienta si necostisitoare la tratamentele farmacologice scumpe, iar nivelurile ar trebui monitorizate in cazul pacientilor cu fibromialgie in special iarna, atunci cand expunerea la soare este redusa. Desi s-a observat o legatura intre suplimentarea cu vitamina D si atenuarea durerii din fibromialgie, nu s-a stabilit si o relatie de tip cauza-efect. Vitamina D este denumita si vitamina soarelui deoarece este produsa de organism in momentul expunerii noastre la soare.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-20 de MSN Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul