Tamiflu protejeaza impotriva pneumoniei

Persoanele bolnave de gripa porcina care au luat Tamiflu (oseltamivir) in timpul pandemiei de anul trecut au fost aparate de pneumonie, spun cercetatorii chinezi.

Un studiu efectuat pe 1.200 de pacienti internati in spital cu gripa porcina a scos la iveala ca in randul celor tratati cu Tamiflu s-au inregistrat cu 80 la suta mai putine cazuri de pneumonie. Asta inseamna ca medicamentul a oprit aparitia bolii la una din patru persoane, arata cercetarea, publicata online in British Medical Journal.

Oamenii de stiinta de la Centrul chinez pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au mai constatat ca inceperea tratamentului cu Tamiflu in decurs de doua zile de la imbolnavire reduce perioada de febra si diminueaza cantitatea de virus, facand astfel pacientii mai putin contagiosi pentru persoanele cu care intra in contact.

Cu toate acestea, criticii sustin in continuare ca modul de gestionare a pandemiei de gripa porcina a fost unul deficitar, cu o reactie exagerata din partea autoritatilor. Potrivit acestora, in conditiile in care epidemia de gripa A H1N1 nu a fost cu mult diferita de cea sezoniera, Tamiflu nu este eficient ca nou tratament specific gripei porcine."
Scrie pe 2010-09-29 de The Telegraph Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul