Te confrunti cu dureri de cap din ce in ce mai des? Cercetatorii sustin ca stresul ar putea fi de vina

Te confrunti cu dureri de cap din ce in ce mai des? Cercetatorii sustin ca stresul ar putea fi de vina

Un studiu recent a asociat nivelurile ridicate de stres cu cresterea incidentei durerilor de cap. Au fost recrutati 2159 de participanti cu varste intre 21 si 71 de ani. Timp de doi ani, acestia au furnizat informatii despre durerile de cap si nivelurile de stres, de patru ori pe an, prin intermediul chestionarelor. De asemenea, au raportat numarul de episoade cu astfel de dureri in fiecare luna si evaluau nivelurile de stres la care erau expusi pe o scala de 0 la 100.

 In decursul celor 2 ani, 31% dintre participanti au raportat o durere de cap tensionata, 14% au raportat migrene, iar 11% au suferit episoade mixte cu migrene si durere tensionata, in timp ce 17% nu au clasificat durerea de cap de care sufereau. Cei din prima categorie, in care durerea era de tip tensionata au raportat o medie a nivelului de stres de 52 de puncte din 100, cei din categoria cu migrena au evaluat nivelul de stres cu 62 de puncte, iar cei care au raportat o durere de cap combinata au evaluat nivelul de stres la 59 de puncte.

Interpretarea rezulatelor a aratat ca in cazul celor cu durere tensionata s-a observat o crestere de 6,3%  a episoadelor in fiecare luna, la fiecare crestere de 10 puncte pe scala stresului. Participantii cu migrene prezentau o crestere de 4,3% a episoadelor la fiecare crestere cu 10 puncte. Rezultatele au luat in considerare si alti factori care ar fi putea avea impact asupra frecventei  durerilor de cap: fumatul, consumul de alcool si administrarea frecventa a medicamentelor pentru astfel de dureri.

Avand in vedere ca stresul reprezinta o cauza des intalnita pentru durerile de cap, pacientii ar trebui sa adopte, cu ajutorul specialistilor, strategii de managementul stresului pentru a combate aceasta problema din ce in ce mai des intalnita. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 47% din populatia adulta a suferit de dureri de cap anul trecut.

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-21 de Medical News Today Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul