Terapia cu venin de albine combate durerea din artrita

Terapia cu venin de albine combate durerea din artrita

De secole, veninul de albine a fost folosit pentru tratarea diverselor afectiuni, ajungand in organsimul uman prin  tehnici de acupunctura. O serie de studii au analizat eficienta veninului in tratarea artritei, in special, artrita reumatoida. Un astfel de studiu a fost publicat in revista chineza Acupuncture Research si a efectuat o analiza comparativa pentru 100 de pacienti cu artrita reumatoida. 50 de pacienti au utilizat un medicament oral traditional pentru durerea din artrita, iar ceilalti 50 au asociat acelasi medicament cu veninul de albine.

 Dupa trei luni, s-a observat ca ambele grupuri au inregistrat o imbunatatire in ceea ce priveste inflamatia articulatiilor si durerii. Totusi, rezultatele au fost superioare in cazul celor care au  beneficiat de terapia cu venin, in special asupra mobilitatii, durerii si  articulatiilor umflate. In plus nivelul de recidiva era mai scazut. Un alt studiu a identificat efectul veninului asupra soarecilor de laborator cu artrita. S-a observat ca tratarea soarecilor cu venin prevenea artrita adjuvanta la rozatoare. Veninul era eficient doar in formula integrala. Daca se foloseau doar anumite componente al veninului, preventia artritei nu se mai observa.

Au fost identificati 40 de compusi in veninul albinelor. Spre exemplu, melitina, un agent antiinflamator, de 100 de ori mai puternic decat hidrocortizonul. De asemenea, veninul contine adalopina, o substanta cu proprietati antiinflamatorii si analgezice. Se pare ca toti compusii actioneaza impreuna pentru a elibera in organismul uman,  compusi efect de vindecare.

Eficienta acupuncturii cu venin in artrita este controversata, in ciuda studiilor efectuate. Spre exemplu, in privinta acestui tip de acupunctura nu exista dovezi suficiente, si sunt necesare studii de o mai mare amploare. Totusi, pacientii care vor sa opteze pentru astfel de terapii complementare, trebuie sa-si consulte mai intai medicul curant. O astfel  de terapie nu este indicata in cazul in care medicul nu o recomanda sau nu-si da avizul.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-31 de Health Line Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul