Teva lanseaza anticonceptionalele generice Yaz

Compania Teva Pharmaceutical Industries Ltd. a lansat pe piata o versiune generica a pilulelor contraceptive Yaz, fabricate de Bayer, initiativa societatii farmaceutice declansand un litigiu privind patentarea acestor anticonceptionale.

Precizam ca, in luna aprilie, Teva a obtinut autorizarea Administratiei americane a Alimentelor si Medicamentelo pentru a distribui pilulele generice Yaz, comercializate sub denumirea de Gianvi. Anticonceptionalele Yaz reprezinta o versiune in doze mai scazute a contraceptivelor orale Yasmin, produse de Bayer. Anul trecut, aceste medicamente au generat vanzari de 782 de milioane de dolari pe piata americana.

Lansare cu probleme

Initial, Teva planuia sa introduca pe piata contraceptivele Yaz pe data de 1 iulie 2011, in conformitate cu un acord de licentiere semnat intre subsidiara sa Barr Pharmaceuticals si Bayer. In ciuda acestor aranjamente, compania a optat insa pentru devansarea momentului de lansare a anticonceptionalelor, oficialii Teva precizand ca, in anumite circumstante, acest lucru este permis in cazul in care compania intruneste o serie de conditii.

Raspunsul societatii partenere a venit prompt, reprezentantii Bayer declarand ca lansarea pilulelor inainte de termenul stabilit „constituie un act de incalcare a proprietatii intelectuale relevante”. In consecinta, Bayer a intentat un proces companiei Teva, care se va judeca in statul american Delaware.
Scrie pe 2010-06-04 de Drug Discovery & Development Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul