Teva opreste productia de Propofol

Celebrul sedativ Propofol, asociat cu moartea lui Michael Jackson, nu va mai fi disponibil pe piata. Teva Pharmaceutical Industries Ltd. a anuntat ca va intrerupe productia acestui medicament, insa reprezentantii companiei nu au precizat care sunt motivele din spatele acestei decizii. De precizat insa ca societatea farmaceutica se confrunta cu aproape 250 de procese legate de acest sedativ, utilizat de medici in salile de operatie.

Propofolul comercializat de Teva reprezinta versiunea generica a medicamentului Divipran, fabricat de AstraZeneca PLC. Pe langa Teva, si alti producatori de medicamente generice au fost autorizati sa distribuie produsul. Oficialii Teva spun ca vor continua sa vanda sedativul pana la epuizarea stocului si sunt de parere ca Profolol este eficient si poate fi administrat in siguranta atunci cand este utilizat in mod corespunzator.
 
Mentionam ca, in 2008, acest medicament a fost asociat cu izbucnirea unui focar de hepatita C, care a dus la infectarea a 114 persoane. In acel caz, flacoanele de Propofol ar fi fost folosite in tratamentul mai multor pacienti, nerespectandu-se normele de utilizare, fapt ce a contribuit la raspandirea bolii.
Scrie pe 2010-05-31 de Drug Discovery & Development Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul