Teva primeste aprobare provizorie pentru genericul Argatroban

Compania Teva Pharmaceutical Industries Ltd. a anuntat ca Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) a emis o aprobare provizorie pentru versiunea generica a produsului injectabil Argatroban, indicat in coagularea sangelui si fabricat de Encysive Pharmaceuticals Inc. Teva, cu sediul central in Israel, a precizat ca acest medicament a avut vanzari anuale de aproximativ 137 de milioane de dolari doar in Statele Unite ale Americii.

Potrivit declaratiilor date de reprezentantii Teva, Argatroban face parte dintr-un proces referitor la patentarea medicamentului, pe care compania il are cu producatorul Encysive. Aprobarea provizorie este acordata de catre FDA atunci cand exista fie un patent in vigoare privind produsul respectiv, fie o disputa in acest sens intre doua sau mai multe societati farmaceutice.

Trebuie precizat faptul ca si Barr Pharmaceuticals este implicata intr-un proces de stabilire a patentului pentru Argatroban cu firma Encysive. In urma acestui anunt, actiunile Teva pe piata americana au scazut cu 51 de centi, ajungand la valoarea de 63,59 dolari per titlu.
Scrie pe 2010-03-31 de Drugs.com Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul