Tigara afecteaza creierul

Se stie ca fumatul poate duce la aparitia cancerului lpulmonar si mareste riscurile de boli cardiovasculare. Cercetatorii de la King’s College din Londra au publicat un studiu in revista Age and Ageing care stabildeste de aceasta data o legatura intre fumatul tigarilor si creier. Fumatul poate afecta creierul, capacitatea de invatare si cea de gandire.

 La inceput, acest studiu avea drept scop explorarea relatiilor intre modificarile cardiovadulare si declinul functiilor cognitve la adultii de 50 de ani si peste 50 de ani.  8.800 de persoane peste 50 de ani au dat teste pe o perioada de 8 ani ce implicau invatarea de cuvinte sau numirea unui numar cat mai mare de animale.  

Participantii la studiu erau impartiti in doua grupuri, fumatori si nefumatori. Concluziile studiului sugereaza ca exista o relatie puternica intre fumat si rezultatele proaste la testele de memorie, o presiune arteriala ridicata, excesul de greutate ar putea afecta creierul, dar intr-o masura mai mica. Daca fumatul dauneaza creierului, alcoolul (consumat in cantitati mici) pare sa aiba efectul invers. O recenta meta-analiza pe subiecti de peste 65 de ani sugereaza ca un consum mic pana la moderat de alcool ar fi asociat cu un risc mai mic de 35 pana la 45% al declinului cognitiv sau dementa in raport cu abstinenta.

"
Scrie pe 2012-11-27 de Slate Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul