Tigarile mentolate dau mai multa dependenta fata de cele clasice

Tigarile mentolate dau mai multa dependenta fata de cele clasice

Tinerii care fumeaza de la inceput tigari mentolate par sa fie si mai dependenti de tigari,fata de restul fumatorilor, potrivit unui studiu aparut in revista medicala Cancer: causes & control. Cercetatorii de la Universitatea Waterloo (Canada) au analizat impactul aromei mentolate a tigarilor asupra dependentei de tutun si consumul acestuia. Au fost analizate datele comportamentale a 4736 de fumatori  tineri care participau la studiul medical Health  Canada’s 2010-2011 Youth Smoking Survey.

Cei care preferau tigarile mentolate fumau mai multe decat ceilalti, in jur de 43 de tigari pe saptamana, mai precis de doua ori mai mult decat tinerii fumatori de tigari traditionale. In plus, erau de trei ori mai numerosi atunci cand declarau ca doresc sa continue sa fumeze. Statisticile arata ca 32%  din tineri incep sa fumeze cu tigari mentolate. Autorii studiului sunt de parere ca tigarile mentolate ar trebui interzise.

Acest studiu confirma un raport alarmant al Food and Drug Administration (autoritatea americana de control  a medicamentelor si alimentelor) aparut in iulie 2013 in care se arata ca tigarile mentolate prezinta un risc pentru sanatatea publica mai mare decat cel al tigarilor clasice. Aroma mentolata da impresia ca acest tip de tigari este mai putin periculos fata de restul. Tinerii incep astfel sa fumeze mai devreme, fumeaza mai des, deoarece mentolul face ca fumatul sa fie si mai placut.

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-24 de Top Sante Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul