Tintirea durerii poate reduce şi leziunile cerebrale traumatice

O peptida care pare sa reduca durerea acuta si cea cronica a fost identificata drept mijloc de a preveni moartea celulelor ca urmare a leziunilor traumatice ale creierului.

Cercetatorii de la Indiana School of Medicine au demonstrat ca aceasta peptida scurteaza calea catre durerea cronica fara a interfera cu alte functii nervoase inportante. Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia capeptida CBD3 poate fi legata de moarte celulelor din creier din cauza unei alte proteine cu care interectioneaza.

Cel putin 50 de ani de cercetari au demonstrat ca receptorul NMDA, o proteina cu o implicare dovedita in moartea celulelor este activata in eventualitatea unei traume ducand la un influx de calciu major in celule provocand astfel moartea lor. Strategia adoptata de cercetatori se bazeaza pe controlul proteinei si nu pe blocarea ei, avand in vedere ca o anumit influx de calciu este necesar pentru functiile celulare fundamentale. Peptida CDB3 evita moartea neuronilor in urma leziunilor traumatice cerebrale ca urmare a accidentelor cerebrale. Cercetatorii declară ca o singura injectie de CDB3 permite peptidei sa treaca de bariera hematoencefalica, reusind o scadere semnificativa a mortalitatii celulelor in hipocamp, o regiune a creierului importanta pentru memorie si invatare.

Oamenii de stiinta au extins functia peptidei dincolo de durere si faptul ca peptida CBD3 protejeaza neuronii atunci cand este administrata la 2 ore de la ore de la atacul cerebral, reprezinta un lucru promitator in viziunea cercetatorilor. Urmatoare etapa a studiului ar fi testarea efectivitatii injectarii peptidei la intervale de timp mai mari de la producerea leziunii cerebrale, si la mai multe tipuri de leziune cerebrale.

"
Scrie pe 2011-08-17 de Drug Discovery & Development Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul