Tomografia computerizata, prima alegere in diagnosticul embolismului pulmonar

Tomografia computerizata este o tehnica accesibila foarte exacta de imagistica medicala, motiv pentru care este preferata de medicii de urgenta si cei radiologi in diagnosticarea embolismului pulmonar, potrivit unui nou studiu. Incadrandu-se in categoria afectiunilor grave, embolismul pulmonar (formarea unui cheag de sange in plamani) necesita un diagnostic si un tratament prompt. Pentru a realiza cu succes acest lucru, medicii au la dispozitie diferite tehnici de imagistica medicala, printre care tomografia computerizata, scintigrafia pulmonara si examenul RMN. „Scopul acestui studiu a fost evaluarea abordarii diagnosticului acestei afectiuni de catre medicii de urgenta, la sfatul radiologilor”, a precizat dr. Saurabh Jha, autorul studiului.

Medicii de urgenta si radiologii din Pennsylvania au primit chestionare ce vizau strategiile de diagnostic utilizate in detectarea embolismului pulmonar. „Medicii de urgenta au indicat aproape in unanimitate (96%) tomografia computerizata ca metoda de investigare preferata, motivandu-si alegerea prin acuratetea, accesibilitatea, disponibilitatea la interpretarea rezultatelor in orice moment, precum si capacitatea acestei tehnici de a furniza un diagnostic alternativ. La randul lor, medicii radiologi au ales tomografia computerizata in proportie de 90% ca tehnologie de imagistica medicala de prima clasa”, a explicat Jha.

„Rezultatele studiului indica tomografia computerizata drept metoda de diagnostic a embolismului pulmonar preferata de catre medici. In imagistica medicala a pacientelor insarcinate, in cazul carora radiatiile reprezinta o problema, abordarile diagnosticului au fost diferite”, a completat acesta.
Scrie pe 2009-12-31 de Science Daily Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul