Top 5 fructe care ne protejaza de gripa

Marul, cea mai populara sursa de antioxidanti din alimentatia noastra, are un efect antioxidant echivalent cu 1500 mg de vitamina C. Merele contin flavonoizi cu rol protector ce previn aparitia cancerului si bolilor cardiace.

Papaya contine 250%  din doza zilnica recomandata de vitamina C, motiv pentru care sistemul nostru imunitar poate combate racela. Beta-carotenul si vitminele C si E din papaya reduc inflamatia si atenueaza efectele astmului asupra organismului.

Bananele reprezinta una din pricipalele surse alimentare de vitamia B6, ajuta la combaterea starii de oboseala, depresie, stres si insomnie. Bananele sunt bogate in magneziu (important pentru sanatatea oaselor) si potasiu (ajuta la preventia maladiilor cardiace si a hipertensiunii).

Grapefruitul, bogat in vitamina C, contine si compusi naturali numiti limonoizi, acestea avand capacitatea de a reduce nivelurile de colesterol. Variantele rosii sunt o sursa importanta de  licopen, o substanta eficienta in lupta cu cancerul.

Afinele au mai multi anitoxidanti decat alte fructe si legume pe care le consumam frecvent. O portie de afine contine de 5 ori cantitatea de antioxidanti  care se regaseste intr-o portie de brocoli. Afinele pot fi considerate probiotice naturale, crescand nivelul bacteriilor «bune» din stomac si ne protejeaza de afectiunile digestive.

"
Scrie pe 2012-11-29 de ABC News Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul