Tratati sinuzita cu plante

Tratati sinuzita cu plante

Sinuzita este o inflamatie a sinusurilor, cavitati osoase care secreta mucus. Acesta este evacuat in fosele nazale prin orificii conectate la sinusuri, avand rolul de a hidrata si a proteja organele. In caz de inflamatie provocata de un virus, o bacterie, o ciuperca sau o alergie, sinusurile se pot obtura, impiedicand mucusul sa se evacueze normal.

Sinuzita poate fi cronica,  acuta, alergica sau virala. In faza acuta, sinuzita apare ca urmare a unei banale rinofaringite virale si afecteaza cel mai adesea sinusurile maxilare (sub ochi), cauzand durere si obstructie nazala. In forma virala, sinuzita nu necesita de obicei un tratament cu antibiotic. Daca febra creste peste 38,5 °C, durerile sunt mai intense ,localizate in apropierea danturii sau a ochilor sau apar tulburari de vedere, consultati urgent medicul.

La fel procedati si daca durerile si febra persista mai mult de doua-trei zile sau simptomele rinofaringitei se accentueaza sau direaza mai mult de 10 zile. Sinuzita cronica poate trece neobservata si poate aparea in cazul complicatiilor unor bronsite. Plantele si uleiurile esentiale pot fi utile pentru a  ameliora primele simptome ale unei sinuzite acute banale. Deoarece uleiurile esentiale sunt foarte puternice, in cazul femeilor insarcinate si al copiilor,  utilizarea nu este indicata fara avizul medicului.

Cu exceptia acestor cazuri, uleiurile  esentiale sub forma de inhalatie sunt foarte eficiente, in special cele de lavanda, pin silvestru, eucalipt. Cateva picaturi pe o batista pot fi inspirate 2-3 minute. Local, pe sinusurile dureroase,  un vechi remediu este in continuare recomandat: aplicati pe zona dureroasa foi de varza, care au fost in prealabil zdrobite. Cataplasma de argila verde este de asemenea indicata.

In paralel cu tratamentul local,  in fitoterapie se recomanda sustinerea vezicii biliare (buna functionare a acesteia pare corelata cu cea a sinusurilor) cu ajutorul gentianei, anghinarei, armurariului, sub forma de tinctura. Sucul de ridiche neagra este recomandat nu doar in episoadele dureroase, ci consumat in scop preventiv in perioada iernii de pacientii care sufera de sinuzita cronica, datorita proprietatilor antiinflamatorii.  

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-11 de Le Point Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul