Trei piersici pe zi ar putea combate cancerul mamar

Trei piersici pe zi ar putea combate cancerul mamar

Fructul contine un compus care impiedica raspandirea bolii si la alte organe. Potrivit unui nou studiu, trei piersici pe zi pot combate cancerul mamar. Cercetatorii din Statele Unite au descoperit ca tratamentul cu un extract din piersici inhiba raspandirea cancerului mamar atunci cand a fost testat pe soareci. Celulele canceroase au fost implantate la soareci, mai precis celule ale unei forme agresive de cancer, MDA-MB-435.

Ulterior, s-a observat o inhibare a genei marker de la nivelul plamanilor, dupa cateva saptamani, indicand inhibarea metastazei atunci cand soarecii consumau extractul de piersici. Mai mult, dupa determinarea dozei necesare pentru  a vedea efectele la soareci, pentru oameni s-a calculat ca doza echivalenta ar fi doua-trei piersici pe zi.

In emisfera vestica, cancerul mamar este cea mai frecventa forma de cancer mamar la femei. Importanta rezultatelor obtinute este foarte importanta deoarece arata in vivo efectul pe care compusii naturali (in cazul de fata, compusii fenolici din piersica) il au impotriva cancerului mamar si metastazei. In general, piersica are compusi chimici responsabili pentru distrugerea celulelor canceroase fara a afecta celulele normale, iar combinatia poate inhiba metastaza.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-27 de Daily Mail Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul